onsdag 31 december 2014

Hej Då 2014!!!

I år är första gången som L har eftermiddagsskift på nyårsafton. Vi har i alla fall ätit extra gott, dukat fint och skjutit smällare kl.18 ha ha. Mina föräldrar höll oss sällskap en stund tills tvillingarna gäspade käkarna ur led. Nu har även Wille somnat ha ha. L kommer hem vid 22.30 så vi får i alla fall skåla in 12-slaget. 2014 bjöd ju precis som alla andra år på både med och motgångar. Större delen av året var jag mammaledig, jag fick nytt jobb och i augusti började jag på min nya arbetsplats. jag trivs och logistiken går ihop även om vissa dagar innebär mer pusslande än andra. Om bara L fick skriva det där anställningskontraktet som vi drömmer om så skulle jag gå ner lite i arbetstid. 4 dagarsvecka vore ju ypperligt. Vi var också iväg hela familjen på vår första utlandsresa tillsammans. Trots att flygresan dit var jobbig med två 1,5 åringar fastspända i knät i 4 timmar så blev vi inte avskräckta. jag drömmer om en ny utlandsresa i januari/februari 2016. Nu är det bara timmar kvar av det nya året! Gott nytt år till er alla! Kram!

onsdag 24 december 2014

tisdag 23 december 2014

Dan före dan. ..

Stora matlagardagen.  Allt har iallafall blivit väldigt lyckat hittills och det är ju bra. Saftiga revbensspjäll, goda sillar och nu ligger den inkokta laxen och svalnar i lagen. Romsås till den. Tvillingarna vaknar snart så  jag ska slappa lite. Ikväll blir det städning, potatisskalning och grötig till julfrukost och ris a la Malta.  Mums!
Jag kanske hör av mig ikväll igen och bjuder på lite bilder. Om jag hinner. Annars passar jag på att önska God jul till er alla nu och så ses vi efter juldagarna.
 

lördag 20 december 2014

Hobbys..

Det finns lite och ingen tid över till regelbundna hobbys. Med en man som jobbar treskift och ibland extra kan jag inte passa några fasta tider. Bl.a därför yogan fått stryka på foten. Jag mår bra av den, men att köpa ett terminskort a' 10 ggr och missa 4-5 är ju totalt ovärt😐.

Men nu har jag bestämt mig för att ta upp något som jag varit intresserad av sedan jag såg dåvarande 9barnsmamman, numera snart 13barnsmorsan Mirka göra tårtor till sina barns födelsedagar. Det är ju faktiskt den viktigaste dagen för varje barn så lite extra omsorg på fikat kan det vara värt. Jag  börjar försiktigt ha ha    och tänker mig ljusblå tårtor med vita stjärnor och deras namn + en 2:a på. Hoppas jag lyckas. Fyllningar har jag inte bestämt än, finns galet många, men ni får väl se här på bloggen. Först tvillingarnas tårtor sedan blir det Ebbas...

fredag 19 december 2014

Jullov!

Hurra! Det känns skönt med några dagar att varva ner och fixa och dona innan julafton. Leif jobbar rätt mycket under helgerna så jag och kidsen får sköta det mesta. Alla julklappar är fixade. 2 paket ligger och väntar på posten, vi hämtar dem imorgon och slår in dem på direkten. Alla andra klappar är inlindade =). Det som ska fixas i matväg är revbensspjällen, den inkokta laxen, svanbergasillen och griljering av julskinka och kalkon julskinka. Mums! Det får bli måndag och tisdagsjobb. Annars är det ju mest ett evinnerligt skivande, uppläggande och värmande. Typ! Det mesta av julmaten är inhandlad redan. Lite komplettering kommer att behövas men det tror jag att L får åka och ordna själv.

Lite julstädning ska väl också hinnas med. Jag försöker ju hinna plocka undan och fixa varje kväll, jag har svårt att koppla av annars, men lite våttorkning av golv och sånt extra fix hoppas jag hinna med. Och kanske rengöra den där ugnen, det blir ju jul ändå men det vore skönt att få det gjort. Kylskåpet torkade vi ur igår. Äntligen verkar vi få lite snö också. Snö som inte tinar bort direkt. Det bidrar ju lite extra till julstämningen. Imorgon ska smågrabbarna få gå ut och busa i snön. De har väl knappast några större minnen från förra årets vinter....

fredag 5 december 2014

december

Är redan här. Jag hade tänkt mig ett inlägg per dag i december. Jomen det går ju bra INTE ha ha. Grabbarna grus blev igår 23 månader. Snart 2årskalas alltså. Omg! De är som vanligt lite förkylda. Segt som attan att bli av med förkylningen.
Nästintill alla julklappar är inköpta alt.beställda. Lite inslagningsarbete fattas och sedan är det dags att ge sig på mat & bak. Lussekatter har vi iofs redan gjort. Det finns i frysen,  en påse till varje advent. Vi börjar vara så många nu att en deg på en halvliter mjölk inte lönar sig hi hi.
Granen är klädd och det är färdigpyntat.  Hoppas bara att det blir minusgrader så vi kan göra lite fina islyktor.  Vi hörs snart igen. Kram!

fredag 21 november 2014

Ibland

Gör det nästan ont i hjärtat när jag tittar på vad jag har. En man som fortfarande står ut med mig efter snart 17 år. Visst han har sina brister men det har sannerligen jag med. Jag kan vara pms-ig, sur för att det är stökigt när jag kommer hem (fast jag borde vara glad att han prioriterat barnen) och sura för småsaker. Att jobba heltid som fem- & småbarnsmor är inte optimalt men så länge hans jobb är lite osäkert så får det gå. Snart är det jullov. Han är snäll. Generös. Rolig. Händig. Min. Inte mindre än 5 friska barn har vi. Vad är en förkylning eller en släng av magsjuka. Egentligen? Lite extra tvätt och städ. Lite halvtaskig sömn ett par nätter. Jag skulle kunna gå genom eld för de där personerna.  På allvar.

lördag 1 november 2014

Snö☺

Det blåser rätt mycket och snöar lite av och till . Jag har inga större förhoppningar om att det lägger sig den här gången heller. Men mysigt är det. Inne i värmen med alla tända ljus. Imorgon ska vi försöka få upp lite utebelysning. En i enriset. En  i blomlådan.  En i den gamla plastgranen.  En istappsslinga på bron..Typ.

Adventsljusstake. ..

Jag har hittat den. Nu vet jag precis hur vår ska se ut i år. De stora blockljusen vi brukar ha brinner ju aldrig ner, det blir bara ett stort hål i mitten. Sedan åker de i soporna😁. Den här var så fin, passar fint i vårt (mitt) svart/vita tema. Den kommer från cult design.

torsdag 30 oktober 2014

Farsdag...

När jag fyllde år fick jag en Samsung galaxy S5 av Leif. När han fyllde år - före mig) fick han lotter, gofika och sin älsklingsrätt. Ändå kändes det som att jag låg i lä ha ha. Han är verkligen världens generösaste man ;). Så nu när det blir farsdag har jag tagit i mer än vanligt. Han får en sådan här Tassimo Charmy kapselbryggare.
 
perfekt efter jobbet då man kanske bara är sugen på 1 kopp och inte vill dra igång bryggen och fylla upp termosen liksom, köpte till en kapselhållare och div, kaffe- och chokladkapslar, för jag tror att de större barnen kommer att uppskatta den också. Sedan gillar jag skarpt att man köpa kapslar i matvarubutiker och inte bara på nätet som med vår förra nespressomaskin som gjorde vidrigt kaffe=). Hoppas nu den hinner fram innan farsdag=)
 
 
 
 

VAB!

2 månader och en vecka tog det! Ganska bra ändå med tanke på att jag ändå har 3 förskolebarn;) Milo hade 39,4 i feber igår. Idag har jag inte ens tempat honom, gissar på att han ligger kring 37,8 kanske. Däremot är han sjukt snorig och har en hemsk hosta så fort han busar det allra minsta.
Alltså vabbar jag idag och imorgon, sedan har Leif semester i 2 veckor så då kan jag ju jobba på - förutom när jag ska till Ullared och shoppa förstås=) Synd bara att det var halloweenparty på jobbet idag. Hoppas de hade kul och att de fick en bra vikarie.

Jag har kommit över 2 begade tripp trapp stolar till twinsen för ungefär 500:- mindre än vad EN ny kostar. Iofs behöver de en skvätt färg, men jag tänker mig att vi ska slipa dem, spraymåla och sedan lacka. Det tror jag blir bra. och så får de dem, varsin sele - vilket de iofs kanske inte gillar) och varsin svart playtray när de fyller 2. Och kanske en leksak också=). men de har ju en relativt stor släkt så de blir nog bortskämda som vanligt...

På+ lördag ska L på bygghandlen så då hämtar han upp stolarna så kan jag börja slipa dem. Det är nog det tråkigaste jobbet. Jag älskar dock att de kan ha dem såååå himla länge. Vår nya matmöbel har också kommit men eftersom att det är hockey så blir den inte färdigmonterad idag. L ska ju ut och jobba natt....

men jag kanske återkommer redan i helgen med lite bilder=)



fredag 10 oktober 2014

Årets rockgran =)

Jag slog på stort och har nu köpt en riktig fejkgran ha ha. En tät och fin...



och lite svart att mixa upp det vita med ha ha. Några pkt av varje=)








onsdag 8 oktober 2014

Tiden...

 
 
jag tycker dagarna bara swishar förbi. Nu är det en månad kvar till Ullared=) Typ 77 dagar till julafton. Och mindre än 3 månader tills pojkarna blir 2 år!!! Förra året, den 8 oktober, var de så här små.

 
Nu är de så här stora och väldigt aktiva=). Bland annat står de och balanserar på sängkanten och tittar ut genom fönstret.


 
Nu när man jobbar så känns det som att det är antingen måndag eller fredag heeela tiden ha ha..
Grabbarna stortrivs på sin förskola. Max springer hela vägen från grinden och fram till dörren=) sedan möblerar de om i hallen under avklädningen innan jag genomsvettig fått av dem alla ytterkläder och vi kan gå in till avdelningen. Vi är jättejättenöjda med deras platser. Nu är det snart fredag igen. Leif jobbar hela helgen, förmiddag och jag fyller år på lördag och blir nu närmare 40 än 30. Gulp! Borde kanske sno ihop ngt att bjuda på under lördagen. Mamma och pappa kommer nog över fast vi egentligen har sagt att vi inte ska fira ojämna födelsedagar. Nu ska jag tömma diskmaskinen och slappa lite vid TV-n innan det är sovdags.

I år

ska vi köpa oss en ny finare och tätare gran. Vi har plastgran av många orsaker =) och det finns ju faktiskt riktigt fina. Då måste ju kronan på verket vara tjusig och tidlös. Kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg? Och 18 el.23 cm, vad blir bäst? Vad tycker ni? Det blir nog helvitt pynt även i år;)



onsdag 10 september 2014

En månad sen sist!

Det känns som en vecka. Shit vad dagarna rusar förbi nu när jag jobbar. Lämna, jobba, hämta, laga mat, äta, städa undan, tvätta och natta barn och förhoppningsvis hinna träna lite emellanåt. Grabbarna är för fasen 20 månader nu. Snart fyller de 2! TVÅ ÅR! det är helt galet. Vi är jättenöjda med deras förskola, personalen är super och jag trivs på jobbet. Det mesta känns bra, förutom den tid jag missar med mina egna barn.

Jag laddar för Ullaredsresan i november och julfreak som jag är så har jag både köpt klappar och börjat planera pyntande, gardiner o.dyl. Om jag inte var så ambivalent jämt. Jag vill liksom vara säker på att jag gjort det bästa valet. Vad är mysigast? Röda kanallängder? fast de kanske jag tröttnar på? Svart/vita julgardiner? Eller enkla vita? Ska jag blanda upp allt det vita pyntet i granen med lite rött? Jag sånt funderar jag på, förutom hur vi ska rodda ihop veckorna på bästa sätt. På återseende om mindre än en månad (förhoppningsvis)

måndag 11 augusti 2014

Det känns skönt...

att så smått ha kommit igång med träningen igen=). Jag har insett att jag inte har den tid jag skulle vilja, MEN den tid jag lyckas ta mig gör att jag mår bättre. Både fysiskt och psykiskt. OCH hur kul är det när t.om trosresåren spänner? Inte mycket. Det är så typiskt mig att gå all in när det blir ledigt, sol, varmt, glass i massor, läsk i onödan, snacks och mer vin än vad som är brukligt resten av året.

Nu har kläderna så smått börjat strama lite mindre, snart är jag tillbaka där jag var före sommaren och där har jag tänkt stanna nu. Till min hjälp har jag nu även ett gång/löpband i garaget. Jag sprang en runda där nu när jag nattat de små, Ebba vaktade här uppe och hade mig 1/2 minut bort typ, om ens det. Perfekt nu när L jobbar eftemiddag, eller när han har jour t.ex Och i ösregn och blåst och i vinter=)

lördag 9 augusti 2014

inskolningen

rullar på bra. Tre dagar har de varit där nu=). Max klampar in ganska självsäkert, medan Milo gärna vill hålla mig i handen ett tag innan han vågar släppa och gå iväg. Men vi har ju många dagar kvar så det löser sig nog alldeles säkert. Imorse när vi vaknade var det ösregn. Och en väldigt segdragen åska med lååång tid mellan knallarna och blixtarna. Trots att jag lagt en förmögenhet på regnkläder, stövlar och div.basplagg så var jag så jäkla shoppingsugen så vi smet iväg en snabbsväng. 

 Jag köpte mig en mörkblå Iittala lykta till samlingen, W fick en tröja & en t-shirt från Åhlens som jag sett i ett reklamblad. 20% rabatt och kassörskan fick klä av en skyltdocka så vi fick rätt storlek på den långärmade;). Ebba fick ett set från Stadium till gympan; långa tights, top och zipjacka. Från Adidas, superfint och till bra paketpris och Albin fick en skjorta, en t-shirt och ett par svarta slim jeans från Cubus.

Sedan åkte vi hem, fixade lunch och sedan ringde Leifs chef. det var/är visst kaos på hans jobb. Det hade regnat in, behövde bytas saker oc var överfullt här och där och jag fattar nada av det de gör. nåväl han åkte och jobbade, kom hem och åt middag och åkte på jobbet igen. Nu kommer han förhoppningsvis hem snart. Jag har ägnat mig åt att dricka lite vin, läsa bloggar och shoppa från Lindex ha ha . Jag är lite psyko men nu har de fått en rejäl uppdatering av garderoben allihop=).


Wille fick ovanstående. han älskar "coola" tryck och har faktiskt inte helt överfullt bland tröjorna, jag har nyligen gjort en rensning. Strumpor går också alltid åt.







Tvillingarna fick detta. Varsitt par gula leggings att matcha med gula monstertröjan alt. den randiga med gult uppvik. Den grå och den svarta tröjan och varsitt par stjärnbyxor att matcha de med. Sockarna får de dela på.

söndag 3 augusti 2014

Tjuvtitt!

Leifs fina systerdotter fyller 18 år idag=) . Eftersom L har jour så kunde vi inte fira henne fysiskt, men hon uppvaktades med peng, telefonsamtal och i tanken. De tre stora barnen var där hemma hos henne och åt gott. Vi här hemma tog cykelkärran (oh vad de skrattar när de åker i den) och cyklade till deras blivande förskola. På onsdag börjar inskolningen. Vi hade sådan rackarns flyt att vi fick en tjuvtitt inne också då en i personalen var där för att dubbelkolla schemat inför imorgon=). Lite bilder=)




fredag 1 augusti 2014

Som mysigt ändå

att skrota ihop hela familjen (typ, förutom virvelvindarna) framför en film. Med lite popcorn och dricka. Kuddar här och var. TV-rummet är det längesedan vi använde på allvar efter som grabbarna grus sovit så dåligt så det inte varit lönt. Nu måste det piffas lite därnere känner jag. Ljusas upp och lite mer belysning. Kvällens underhållning var filmen Frost. Emil & Ida i tecknad variant ligger också och väntar. Nu när det kommer två busar till känns det mer värt att köpa filmer.

L har i princip tömt pannrummmet och spacklat en hel massa. Imorgon ska han måla väggen där fjärrvärmepanelen hamnar. Vita väggar och mörkt golv blir det. Vita skåp & mörk bänkskiva. och äntligen får jag en rostfri ho där jag kan lägga saker i blöt=). Det tog bara 5 barn och snart 36 år att få en egen tvättstuga ha ha ha...Ni kommer att få lite bilder eftersom...

torsdag 31 juli 2014

Det här med kläder och lite annat:-)

L har haft en intensiv jobbperiod men har nu friskift igen. Nästa vecka börjar grabbarnas inskolning på förskolan och swish så börjar även jag jobba:-). Vi har därför lagt in någon sorts överväxel. Vi rensar i garaget, L åker till tippen. Vi rensar i garderober litegrann, L kör till tippen. Vi rensar i det som skulle kunna vara ett litet förråd under trappen, L kör till tippen:-). L ska ju tömma hela pannrummet också innan vi kan börja bygga tvättstuga på allvar. De borde komma och börja gräva här snart...

I övrigt har jag stressat över barnens kläder och spenderat massa pengar. Men nu har de nog allt de behöver för hösten iallafall. Regnkläder, fodrade stövlar, fleeceset, regnvantar, vantar att ha inuti osv. Ebba behövde tights och strumpor, Albin ett par jeans osv. Det blir fort pengar men det som behövs det behövs helt enkelt:-)

Medan vi röjde i garaget tänkte jag att jag skulle kolla igenom mer nog vad som fanns efter W i 98.  Och det var en hel del kan jag tala om. Jag blev så sentimental när jag tittade på alla fina plagg. Det enda som egentligen behövs köpas till grabbarna i den storleken är nog lite byxor och kanske någon pyjamas. Ett skalset och en skaloverall till våren finns bl.a. Det känns bra.

Nu fattas lite tjocksockar till de minsta sedan lägger vi fokus på allt som behövs till vintern. Det finns en pop täckdress sparad som en av tvillingpojkarna kan ha. Idag fyndade jag en helt ny täckdress från FIX på tradera. Till superpris! Overaller har alla tre små. W har en jacka men inga täckisar. Eller helt enkelt,  att köpa:

M & M: 4 par vintervantar, 1 par kuomaskor, 2 varma vintermössor

W: Täckisar, 2 par vantar (brukar köpa 2, sedan kan de som bonus ofta ha ngt par från förra året så 2 kan ligga på föris)

E: Jacka, mössa,  2 par vantar, fleece (?), skor

A: Jacka, mössa, 2 par vantar,  skor.

Ja ni ser ju. Mycket kvar fast jag börjat i tid:-). Nu kommer lite bilder på tvillingarnas, stövlar och regnkläder.W ville också ha gula stövlar så det får han och så har han ett didriksonregnställ fast annan modell. Samt täckdressen jag köpt på Tradera. Jackan används ju mest.

onsdag 16 juli 2014

Vuxentid...

Leif och jag åkte iväg på "äventyr" i lördags. IKEA i Haparanda och lite snabbshopping i Luleå stod på agendan=). Förvaring var målet och jo vi lyckades. Ångrade att vi inte köpte en till Kallax 4:a till Albin men förhoppningsvis kan ngn agera bud åt oss inom snar framtid eller så får vi göra en beställning längre fram i höst. Funderar på nya större sängar till A & E i julklapp och ja, då beställer vi isåfall. Riktigt sugen på större matbord med 8 stolar också, men ja vi får se.

Jag ska ta lite bilder och lägga upp sen men just ikväll ids jag bara inte. Men trevligt var det och Ebba och Albin har fått "nya" rum, Ebba t.om ny tapet - jättefint blev det...

söndag 13 juli 2014

Ooops! Jul:-)

Råkade påbörja en samling av den där julservisen jag varit sugen på tidigare år. Det finns sååå många olika delar men jag har fokus på de viktigaste;-) Tallrikar till oss 7 + en hel hög till:-) En och annan serveringsskål och något uppläggningsfat och ev. djupa tallrikar till vår egen grötlunch på julafton. Men målsättningen är att duka med mattallrikarna på julafton. Fattas några beroende på ev.gäster kanske 3-4 stycken, men jag har ju tiden på min sida ha ha ha.

torsdag 10 juli 2014

Sedan sist

Har vi varit på vackert bröllop, bytt sista fönstret här på markplan, svettats, solat och plaskat i pool. Jag är på min andra snusfria dag:-). Vi har planerat en dagstur tillsammans jag och maken. Bl.a ska en del möbler till storbarnen inhandlas.  Och Ebba vill byta tapet. Vi hittade en jättefin faktiskt. Det drar gärna iväg när mamman är perfektionist. Ny tapet, ny sminkhörna, ny TV-bänk, ny hylla, div. Textilier och helst allt på en och samma gång. Ett sängbord vill hon också ha, Albin är nöjd med en hylla ha ha ha.

Älsklingen

Har klickat hem en cykelkärra till miģ att transportera smågrabbar i:-). Han har tagit sig tid att läsa och jämföra och sedan gjort sitt val :-) En 3-in-1 plus från Trollkärran blev det. Nu fattas bara cykelhjälmar och att W lär sig cykla.  Han är totalt ointresserad så det skiter sig nog.

måndag 23 juni 2014

Förberedelser...

inför kommande jobb och inskolning och förskolestart. Beställde lite kläder på Babyshops rea. Nytt regnställ till W som vuxit ur sitt gamla. Ett par ullvantar till honom att ha i regnvantarna samt ullvantar och regnvantar till bröderna bus. De har redan galonkläder som väntar på dem =)


Jag har även beställt en almanacka till mig själv. Gillar verkligen de från personlig almanacka då man kan lägga till lite egna saker. Jag valde en extra nedre kolumn för förskoletider, en för middagar och vanlig randig att skriva kom ihåg saker för varje vecka.

så här snygg blir den. Jag känner att jag behöver en vanlig hederlig kalender där jag får överblick över mina och Leifs arbetstider, träningar, skol- & förskoletider. Allt som kan underlätta roddandet av vardagen=). Nu behöver jag bara ett armbandsur också. Då slipper man ta upp och kolla mobilen för att se tiden. Imorgon ska jag förresten på mitt nya jobb och äta mellis och träffa några barn i alla fall och prata lite om framtiden. För första gången kan jag nog säga att jag längtar lite till att börja jobba=).


fredag 20 juni 2014

Det var ju för väl

att vi inte var snabba med att beställa sängar till grabbarna för nu är det något tjall med diskmaskinen också=(. Den låter väldigt skumt och irriterande heeela tiden. Det blir iofs rent, men jag törs inte fylla upp den något mer för det finns inget värre än att diska upp allt från en full diskmaskin om den inte visar sig vara på humör något mer. Nu är det helg också, så det blir väl ingen åtgärd what so ever förrän till veckan. Det sura är att den inte ens är 1,5 år gammal så först ringer vi väl och klagar hos företaget som bara har 1 års garanti. Annars måste det väl felsökas och beroende på felet så får vi väl ta ställning till om vi lagar eller byter ut. Fy fasen så trist.

Midsommarvädret var växlande och kallt, huvva, som vanligt, maten var god och efterrätten likaså. jag hoppas vädret vänder snart så vi får lite sommar...

Igår fick jag startdatum för pojkarnas inskolning. 6 augusti. Ångest och förväntan samtidigt. Till veckan ska jag få tummen ur och besöka min nya arbetsplats. Vill ju se hur lokalerna ser ut nu och höra hur barngruppen ser ut till hösten och vem blir min andra kollega? Spännande!

tisdag 17 juni 2014

Asch

Vår spisfläkt har börjat krångla. Startar sig själv på maxfart bl.a. Den är väl typ 13 år så det är väl dags:-(. Måste investera i en sån först innan vi tar itu med sängar o.dyl. vi har tänkt ha sängarna på varsin långsida så vi måste flytta eller ta bort ett väldigt malplacerat element. Tror faktiskt vi tar bort det. Vi har ett till i deras rum. Sedan kommer ju snart det nya fönstret. Tror vi fixar allt det först sen byter vi sängar. Då hinner vi fundera lite till.

Min kära pappa var här igår och putsade alla fönster. Sjukt skönt! Bjuder igen med en midsommarmiddag då L liks jobbar förmiddag heeela helgen.3 sorters sill ('bl.a min specialare), matjes, potatis, kall sås, grillspett, potatisgratäng, köttbulls- & prinskorvsspett, ost, bröd, kex, godis....vi ska nog rulla efteråt.

Max har varit dunderförkyld , vi fick t.om åka på akuten och inhalera lite, trots hans astmamedicin. Nu är det bättre. Han är mest snorig och jag har övertagit hans skräckhosta:-)

tisdag 10 juni 2014

De här två

Tycker jag är fina. Men det blir ju dyrare då både madrasser och antagligen andra sänglådor behövs. Vad tycker ni? Byta sängar eller ha kvar och anpassa de andra? Har en gammal KRITTER säng kvar sen Wille var mindre men den tänker jag nog sälja. Annars går det köpa en till sån, men jag vill ju helst ha svarta sängar. Tycker det är snyggast mot tapeten;-)

Funderingar

Jag har letat sänglådor till grabbarna. Tanken är att förvara pyjamasar, filtar och kanske lite mer kläder där för att ge mer plats i deras fulla byrå. Jag gillar ju att shoppa barnkläder som sagt ha ha.

Dessa är fina men egentligen ska man ha spjälsängar med täckta kortsidor för att fästa rullisterna på lådorna. Det går nog sätta hjul under istället iofs.

Tanken har varit att ha kvar sängarna länge och ta bort långsidorna och sätta dit medföljande stödbrädor då. Sedan blir det nog en lägre våningssäng. Men nu har jag ju hittat två fina juniorsängar annars. Men klart billigast är ju att bara köpa sänglådor.

Turkiet!






























Här kommer lite bilder från vår semestervecka i Turkiet. Vistelsen var fantastisk. God mat. God dryck. Fint väder nästan hela tiden, förutom ett åskoväder på söndagkväll/natt. Det blixtrade och dundrade nästan hela tiden och höll på länge. Leif och Ebba var på en show och helt plötsligt sprang alla skrikande därifrån och strax efter kom en blixt. Huvva. Själv är jag åskrädd och höll mig gladeligen på rummet vaktandes de minsta som sov gott genom ovädret=).

Leif, Ebba, Albin & jag tog taxi in till Side på tisdagkväll. Taxichaufförerna kör som galningar, eller ja i princip alla kör fort och oförsiktigt tycker jag. Vi besökte turkiska Ullared och div. butiker. Köpte lite coola kläder till Wille som ju fyllde 5 år dagen därpå och kepsar, smycken m.m

Jag hann få både 1 timmes massage & klippa & färga håret. Allt på hotellområdet. Resorna till och från Turkiet var jobbiga. Ditresan var båda tvillingarna ledsna och missnöjda. På hemresan sov de mest men då flyget lyfte kl.00.00 kan ni ju tänka er hur pigga jag och Leif var som var vakna mesta tiden. Det var galet mkt passkontroller i Turkiet & Albin blev av med sitt halsband som han köpt. Stor miss av oss att inte packa det i det incheckade bagaget men det var ett läderhalsband med div.brickor och ett hänge som såg ut som en patron. De vinkade till sig honom och slet loss det hänget. Som om vår spensliga tonåring skulle spränga planet eller nåt. Hmm.Max fick också stora röda områden med prickar, fick åka taxi till ett privatsjukhus, lämna prover och konstaterad allergisk reaktion mot kloret i poolerna. Så sista dagarna hängde vi på stranden bara. Men det gjorde ju ingenting alls.  Vi är dock inte avskräckta utan kommer absolut att åka fler gånger med alla barnen.